Op school

Onze school is een fijne en veilige omgeving voor leerlingen en medewerkers. Daar letten we op. En daarom houden we ons samen aan de volgende afspraken.

Alcohol en drugs

Alcohol en drugs zijn verboden op school. Daar zijn wij heel stellig in. Als we merken dat een leerling alcohol of drugs bij zich heeft of gebruikt, volgen er sancties. We melden dit direct bij de politie en nemen ook contact op met ouders en verzorgers.

Calamiteiten

Ieder jaar oefenen we met onze leerlingen en medewerkers het ontruimen van het schoolgebouw. Zodat iedereen zo goed mogelijk weet wat te doen in geval van nood. Soms kondigen we het van tevoren aan, maar niet altijd.

Eten en drinken

Leerlingen nemen hun eigen eten en drinken mee naar school. Ook kunnen zij dagelijks gezonde voeding kopen in het restaurant. Leerlingen die interne stage catering lopen, maken hier dagelijks soep, verschillende broodjes gezond, verse salades of een smoothie. Ook vers fruit is iedere dag te koop.

Mobiele telefoons

Leerlingen moeten hun mobiele telefoon tijdens lestijd uitschakelen en opbergen in de kluisjes. Tijdens de pauzes mag de leerling zijn mobiele telefoon gebruiken. Maar alleen als anderen hier geen last van hebben.

Roken

Het is streng verboden om te roken in en om school of op het schoolplein.

Verzekering

We hopen natuurlijk dat het niet nodig is, maar we zijn verzekerd tegen schade en ongevallen. Onze algemene aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die door een van onze medewerkers is veroorzaakt. Onze ongevallenverzekering dekt schade door of met een voertuig van school. Je kind is als inzittende dan meeverzekerd. Tot slot keert onze ongevallenverzekering eenmalig een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van medewerkers, vrijwilligers en leerlingen.

Waardevolle spullen

Laat waardevolle spullen het liefst thuis. De school is niet aansprakelijk voor wat ermee gebeurt. Alle leerlingen hebben een kluisje waar zij hun eigen spullen in op kunnen bergen. Voor het gebruik van een kluisje betaalt de leerling per schooljaar € 10,- borg. De leerling krijgt de borg aan het eind van de schoolperiode terug. Behalve als het kluisje kapot is of de sleutel kwijt is en bijgemaakt moet worden.