De Ziep: passie, plezier en prestatie

Wij geven voortgezet speciaal onderwijs aan ruim 130 leerlingen met een specialistische hulpvraag of zeer intensieve ondersteuningsbehoefte. We zijn een gewone school voor speciale leerlingen en begeleiden onze leerlingen naar een vorm van dagbesteding of naar een reguliere baan. In een stoer, toekomstbestendig gebouw zorgen met ons team van 60 collega’s voor een uitdagende leer- en werkomgeving. De stem van onze leerlingen telt, of het nu om de betrokkenheid bij hun onderwijs gaat of om de inrichting van het leerplein. Wij maken er werk van!

 

​Elke school biedt de specifieke ondersteuning die zijn leerlingen nodig hebben. Daarvoor werken we nauw samen met elkaar en met partners zoals ouders, (jeugd)zorg en revalidatie. Wij zetten ons onvoorwaardelijk in voor de ontwikkeling van elke leerling: samen laten we elk kind groeien.

Het merendeel van de ongeveer 1.300 medewerkers van De Onderwijsspecialisten is leraar of onderwijsondersteuner. Daarnaast werken er onder meer gedragswetenschappers, fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers. Samen zorgen wij er voor dat onze leerlingen de beste begeleiding krijgen. Als De Onderwijsspecialisten onderscheiden we ons door geïntegreerde kennis op het gebied van onderwijs, gedrag en zorg.

We bieden onze leerlingen optimale begeleiding om de beste versie van zichzelf te worden, en dit doen we ook voor onze medewerkers. Bij ons krijg je daarom alle ruimte om verder te leren. We bieden ontwikkelmogelijkheden en opleidingsprogramma’s, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent regisseur van je eigen loopbaan en bent medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelen, resultaten en opbrengsten die onze leerlingen verder helpen in de maatschappij.