Kookworkshop en -demo van Belgische sterrenkok

Om het onderwijs nog meer betekenisvol te maken koppelt ons team de cognitie aan de praktijk. Daarvoor verdelen we het jaar in 4 projecten: Zorg & welzijn, Horeca, Groen en Techniek. Als aftrap van het horecablok, kwam vorige week William, een kok van 2-sterren restaurant La Paix uit Brussel, enkele leerlingen een kookworkshop geven in de ochtend. In de middag gaf hij vervolgens een kookdemo voor de hele school.

Het was een bijzondere dag waarbij de leerlingen enorm hebben genoten van zowel de kookworkshop als de -demo. “Ik had het nog niet eerder meegemaakt, dat er speciaal iemand voor ons uit Brussel kwam om ons een workshop te geven” aldus Sagar.

Kookworkshop

Tijdens de kookworkshop leerden de leerlingen hoe ze zelf ratatouille maakten. Twee uur lang werkten ze in opperste concentratie en hun aandacht volledig bij het koken. Het resultaat waren vier verschillende creatieve borden, maar wel ieder van hetzelfde recept. De leerlingen waren verbaasd over de smaken, maar vooral ook trots op het eindresultaat. “Het was heel leuk om alles zelf te maken!” zei Felicia.

Vier gasten die hun plekje in ons restaurant hadden gewonnen via een loting hebben heerlijk genoten van de gerechten.

     

Kookdemo

In de middag sloten we af met een kookdemo. Het resultaat? Voor alle leerlingen en medewerkers een gastronomisch dessert. De chefkok liet op het podium zien hoe je karamel maakt en daar een appel in gaart. De appel werd geserveerd met zoete room van mascarpone met rozemarijn en walnoot. De meesten vonden het dessert heerlijk; veel konden zich niet voorstellen dat dit een goede combinatie was, maar letterlijk ALLES was op! Bovendien kon iedereen meegenieten. De demo was namelijk via een livestream online te volgen dus naast de aanwezigen in het restaurant keken er nog leerlingen mee vanuit de lokalen en kon iedereen die er niet bij kon zijn het vanuit huis volgen.