Extra maatregelen bij De Ziep i.v.m. het coronavirus.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

In een extra persconferentie heeft premier Rutte, in samenwerking met het RIVM, gisteren extra maatregelen bekendgemaakt vanwege het coronavirus.


Onze school volgt de extra maatregelen en dit houdt het volgende in:
Oproep aan iedereen om thuis te blijven bij klachten
Alle leerlingen en mensen die op onze school werken blijven thuis als ze één of meerder van deze klachten hebben (neusverkouden of hoesten of keelpijn of koorts). Pas als de klachten helemaal over zijn, kunnen zij weer op school komen.

Extra maatregelen kwetsbare personen
Als u twijfelt om uw zoon/dochter naar school te laten gaan, bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening, dan raden wij u aan om hierover contact op te nemen met uw huisarts of medisch specialist. U kunt dan in samenspraak met de arts besluiten of het wel of niet verstandig is om uw kind naar school te laten gaan. Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Wij annuleren alle bijeenkomsten die niet direct noodzakelijk zijn.

Voor de Ziep betekent dit dat wij geen lunch meer serveren aan bezoekers. Eventuele geplande excursies en bijeenkomsten waarbij (groepen) externen in de school komen worden afgelast. Ook gaan teamleden niet naar externe (grote) bijeenkomsten.

Door de extra maatregelen kunnen wij niet voorkomen dat er lessen uitvallen en dat hierdoor uw zoon/dochter niet naar school kan. Uiteraard proberen wij er alles aan te doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
We begrijpen dat de extra maatregelen ook voor u vervelend zijn, toch vragen wij uw begrip voor deze situatie. U ontvangt informatie als er ontwikkelingen zijn op onze school door het coronavirus. Voor de actuele informatie rondom het coronavirus verwijzen wij u naar www.rivm.nl/coronavirus
Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met leden van het MT.

Tekst: M.S. Interne Begeleider/Teamcoordinator.