De dag van vandaag.

www.dedagvandaag.nl

De site: www.dedagvandaag.nl is normaal voor scholen, maar hebben ze nu voor ouders ingericht. 

Nu scholieren thuiszitten vanwege het coronavirus, verhuist De Dag Vandaag met ze mee van het klaslokaal naar de woonkamer. De Dag Vandaag is al jaren hét nieuwsplatform voor basisscholieren. Het brengt elke dag (gratis) de actualiteit en maatschappelijke thema’s de klas in. 
Ruim 7700 leraren per dag weten ons te vinden. Zij beginnen de schooldag met drie nieuwsberichtjes, gemaakt door onze redactie. De komende weken richt De Dag Vandaag zich niet op leraren, maar op ouders. Nog steeds verschijnen er iedere werkdag drie items, maar de inhoud daarvan is aangepast aan de huidige situatie. 
Het eerste item wordt een wisselend dagrooster met actieve en leerzame activiteiten om de dag (van 08:30 tot 18:00 uur) in te richten. Het tweede item wordt de Thuistip van de Dag, met de beste anti-verveeltips. Denk aan online-theaterlessen, work-outs of een handleiding animatiefilmpjes maken. Het derde item is het Nieuws van de Dag. Daarin wordt belangrijk corona- óf niet-coronanieuws behandeld. 
De Dag Vandaag hoopt leerlingen en hun ouders te helpen bij het invullen van hun dagen, zodat ze niet álles zelf hoeven te verzinnen. Zo blijft maatschappelijk onderwijs gratis toegankelijk voor heel Nederland.  
De Dag Vandaag wenst iedereen veel sterkte toe de komende tijd.